Real se uključio u trku za beka

Perez kvari posao Barceloni i ispred nosa im krade pojačanje?

E. Ganibegović

Nije tajna da bi Cesar Azpilicueta na kraju sezone mogao napustiti Chelsea.

Španskom beku ugovor s prvakom Evrope ističe na kraju sezone, a trenutno nema naznaka da će potpisati novi, pa se njegovo ime već povezuje s nekolicinom klubova.

Prema izvještajima s Otoka i iz Španije za Azpilicuetu je najveći interes pokazala Barcelona koja grca u dugovima i igrači sa slobodnim papirima su im kao kec na desetku.

Pregovori su, prema tvrdnjama španskih novinara, već počeli i Barcelone je Cesaru spremna ponuditi ugovor od dvije godine s opcijom produženja na još jednu.

Ipak, u sve se upetljao sada i Real Madrid, s obzirom na to da bi i Florentino Perez volio vidjeti popularnog Azpija u svojim redovima, naročito zbog toga što na ljeto klub napušta legendarni Marcelo koji će se vrlo vjerovatno vratiti u rodni Brazil.

Treba spomenuti i to da su oba kluba zainteresovana za još po jednog igrača iz Chelseaja kojima ističe ugovor. Barcelona na Nou Campu želi vidjeti Christensena koji je biže Bayernu, dok se Real Madrid povezuje s Rudigerom.

Cesar Azpilicueta je u Chelsea stigao 2012. godine iz Marseillea, a nastupao je još za Osasunu koju je napustio 2010. godine.

Za Chelsea je ukupno odigrao 456 utakmica, a pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao i 56 asistencija. U ovoj sezoni odigrao je za Plavce 27 utakmica na kojima je upisao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.