Real Madrid potpisuje najmoćniji sponzorski ugovor u historiji: Deset milijardi eura!

Novca neće nedostajati

Real Madrid potpisuje najmoćniji sponzorski ugovor u historiji: Deset milijardi eura!

E. Škorić

Slavni španski klub Real Madrid blizu je konačnog dogovora sa američkom korporacijom "Legends Hospitality".

Real i američka korporacija potpisat će ugovor koji bi Kraljevima trebao donijeti čak 10 milijardi eura za 25 godina. To znači da će na godišnjem nivou Realu na račun pristizati 400 miliona eura.

"Legends Hospitality" dobit će 20 procenata vlasništva u firmi koja upravlja savremenim stadionom Santiago Bernabeu koji će sljedeće godin biti u potpunosti renoviran. Tako će u narednih 25 godina ova korporacija organizovati skupove na stadionu i bit će zadužena za dovođenje renomiranih trgovinskih brendova.

Ova korporacija je u vlasničkoj strukturi San Antonio Spursa i Dallas Cowboysa, a Real će s potpisanim ugovorom postati jedan od najbogatijih timova i imat će mogućnost svake godine da dovodi najveća pojačanja.

Nakon rekonstrukcije stadiona, koja će završiti u januaru 2023., arena u Madridu postat će jedna od najmodernijih na svijetu, s najsavremenijom opremom. Fasada će se u potpunosti modificirati, a cijela arena imat će krov kojio se pomjera i koji može u potpunosti ili djelomično pokriti unutrašnjost stadiona.

Povećat će se prostori za zabavu i ugostiteljstvo, odijelit će se posebno stvoreno područje za eSport, a navijači će imati koristi od klupskih sadržaja na svojim mobilnim telefonima i tabletima, što će poboljšati njihovo iskustvo za vrijeme utakmice.

Pješačka zona oko stadiona povećat će se za 20.000 četvornih metara, poboljšat će se sigurnost, dostupnost i evakuacija za sve navijače, otvorit će se dva velika fan shopa i proširiti muzej i uključit će tehnologiju virtualna stvarnost.

Renoviranje stadiona Reala započelo je 2019. godine i koštat će oko milijardu eura, a nogometaši kraljevskog kluba utakmice su igrale na mnogo manjem Alfredo Di Stefano stadionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kapacitet stadiona ostat će 81.000 sjedećih mjesta, ali je visina stadiona podignuta za 10 metara kako bi se mogao dodati pokretni krov.

Španski mediji objavili su ranije kako bi se košarkaške utakmice Real Madrida mogle od naredne sezone igrati na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ameri će njih zayebat kako god okreneš.Benzema bi trebao financijske poslove da vodi pošto se pokazao kao dobar ucjenjivač...
2 14
rebel29
don Florentino Perez. Babo igre vodjenja klubova
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi