Ništa od transfera

Ljubimac Vasoskog ne dolazi u FK Sarajevo!

Admin Čaušević

Aleksandar Vasoski je početkom januara postao novi trener FK Sarajevo. 

Odmah po dolasku trenera iz Sjeverne Makedonije na klupu Bordo tima počelo se špekulisati o dovođenju pojedinih njegovih sunarodnjaka.

Kao nova akvicizija spominjao se Martin Mirčevski, koji je na neki način ljubimac Vasoskog jer jer s njim sarađivao i u Akademiji Pandev i Vardaru.

Međutim od najboljeg strijelca prvenstva Sjeverne Makedonije nema ništa jer je dogovorio novi transfer i to u Srbiju.

Prema informacijama iz Skoplja, Mirčevski karijereru nastavlja u ekipi TSC Bačka Topola koja ima visoke ambicije u srbijanskom prvenstvu.

S dolaskom na Koševo povezivao se još jedan Makedonac. U pitanju je Daniel Avramovski, ali teško da će taj transfer biti realizovan.

Do sada su u Sarajevo stigli Adnan Šećerović te povratnici Nihad Mujakić i Asmir Suljić. Sigurno će biti još nekih pojačanja do početka sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Bordo tim je završi pripreme u Ljubuškom. U nedjelju je planiran put za Antaliju gdje koševskog premijerligaša čeka pet utakmica.

Prvi duel je na programu 2. februara protiv Kapfenberga (Austrija), zatim Horsens (Danska), Qiziquim i Nasaf (Uzbekistan) te Kolos Kovalivka (Ukrajina).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.