Delač jedva čeka utakmicu protiv Sarajeva: Sve ćemo se dogovoriti u Turskoj, a ako bude penal...

Susret sa bivšim klubom početkom februara

Delač jedva čeka utakmicu protiv Sarajeva: Sve ćemo se dogovoriti u Turskoj, a ako bude penal...

E. Škorić

Sarajevo je danas objavilo spisak rivala na završnom dijelu priprema u Antaliji.

Bordo tim će imati zanimljive internacionalne rivale u turskoj Antaliji, a počet će duelom s danskom Horsensom 2. februara. Ono što je posebno zanimljivo i što veže ova dva rivala je hrvatski golman Matej Delač, koji sada brani za danski tim, a svojevremeno je bio jedan od miljenika koševske publike.

Delač se rado sjeti svog boravka u glavnom gradu BiH jer je sa Sarajevom osvojio Premijer ligu u sezoni 2014/15 i Kup BiH u sezoni 2013/14.

Stoga se 29-godišnji čuvar mreže posebno raduje tom duelu sa Sarajevom u Antaliji. "E ne mogu dočekat 2.2.", komentarisao je Delač uz srce emotikon objavu Sarajeva, a stigao je i odgovor od bivšeg kluba:

"Matej Delač, smijemo li šutati u okvir gola?". Zanimljiva i zabavna diskusija se nastavila, pa je Delač napisao: "Sve ćemo se dogovoriti u Turskoj. Ako slučajno bude penal, dajte Krste Velkoskom da puca, njemu sigurno branim".

Komentar je potom ostavio i sam Makedonac, koji se našalio na svoj račun napisavši da "ako pucam ja penal onda ništa od gola".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već sada je jasno da će susret Delača sa nekim bivšim saigračima biti poseban i da svi jedva čekaju da se susretnu u Turskoj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi