Otkazana sutrašnja utakmica Sarajeva

Zbog koronavirusa

Otkazana sutrašnja utakmica Sarajeva

E. Škorić

FK Sarajevo nastavlja s pripremama u Ljubuškom, ali neće biti odigrana planirana utakmica u srijedu protiv HNK Grude.

Bordo tim je već nekoliko dana u Ljubuškom, nedavno je pobijedio domaću ekipu s 4:0 u prijateljskoj utakmici, a za srijedu je bio planiran duel sa Grudama.

Međutim, zbog slučajeva zaraze koronavirusom u HNK Grude, sutrašnja utakmica je otkazana, što je objavio i FK Sarajevo.

Ekipa nastavlja s treninzima, a u petak će se vratiti u Sarajevo. Odlazak na glavni dio priprema u tursku Antaliju planiran je 30. januara. U Turskoj će bordo momci odraditi pet kontrolnih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi protivnik bit će danski Horsens 2. februara. Zanimljivo da se radi o klubu na čijem golu je nekadašnji golman Sarajeva Matej Delač. Petog februara Sarajevo će igrati protiv Pelicansa (Šri Lanka), četiri dana kasnije (9. februar) protiv austrijskog Kapfenberga, 11. februara protiv Nasaf Qarshija (Uzbekistan), a 14. februara u posljednjoj provjeri protiv urkajinske ekipe Kolos Kovalivka.

Bordo tim je prvi dio sezone okončao na četvrtom mjestu sa 28 bodova, a u drugi dio sezone ući će gostovanjem u Trebinju kod Leotara krajem februara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Evo da ne misli @Lafac da komentarisem samo Zeljkanove tekstove, pa da i ovdje prokomentarisem ;-)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije