Jedini koji je ostao

Nije imao izbora: Aubameyang "izabrao" broj u Barceloni

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da je Pierre-Emerick Aubameyang novi fudbaler ovog kluba.

Aubameyang je s Barcelonom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, te je na Camp Nou stigao kao slobodan igrač.

Gabonac je posljednjeg dana prelaznog roka sporazumno raskinuo ugovor s Arsenalom i na kraju je bez obeštećenja došao u Barcelonu koja je uspjela da ga registruje za zvanične mečeve.

Aubameyang je danas zvanično predstavljen kao pojačanje Barcelone, a već od jučer trenira s prvim timom ekipe Xavija Hernandeza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, La Liga je potvrdila da je Aubameyang registrovan za zvanične utakmice i otkrili su da će on do kraja ove sezone na leđima nositi broj 25.

Aubameyang nije imao previše izbora jer je broj 25 bio jedini slobodan u ovom trenutku nakon što je Adama Traore odlučio da zaduži dres sa brojem 11.
Prvotimci klubova u La Ligi mogu da biraju samo brojeve od 1 do 25, te Gabonac nije imao izbora osim da uzme jedini preostali broj na raspolaganju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.