Arsenal isplatio Aubameyangu bogatstvo da ga se riješi

Arsenal isplatio Aubameyangu bogatstvo da ga se riješi

Admin Čaušević

Arsenal i Pierre-Emerick Aubameyang su raskinuli ugovor posljedneg dana prijelaznog roka. 

Arsenal je "otpustio" 32-godišnjeg napadača koji će kao slobodan igrač potpisati ugovor s Barcelonom.

Inače, za raskid ugovora napadač iz Gabona je od Arsenala dobio pravo bogatstvo jer se radi o višemilonskom iznosu.

Prema informacijama iz Engleske Aubameyang je dobio osam miliona eura da raskine ugovor 18 mjeseci ranije.

Trener Topnika Mikel Arteta je iskusnog napadača otpisao u decembru zbog kršenja discipline i njegov odlazak je bio logičan slijed događaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji meč za Arsenal Aubameyang je odigrao 6. decembra. Zbog kasnog povratka s putovanja iz Francuske oduzeta mu je i kapitenska traka.

Inače, u londonskom klubu je zarađivao 350.000 funti sedmično, a nema sumnje da će taj iznos u Barceloni biti puno manji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Najvece greske ArseAnala prodaja Persija ,Sanceza i evo sada Aube
1 1
Staffa
Arsenal nece napredovati sve dok je onaj brkonja na celu… ti imas igraca koji ti je za 3 godine dao preko 90 golova jos ovu zadnju godinu nije u formi i ti ga das dzaba, ja imam neki filing kako je dosao ovaj edu ne znaju uzeti novac za igraca al zato znaju dati platu igracu koji to ne zasluzuje. Kosto napisa gore jedan mjesto da gradis igru oko abue a ne ovako ga se otarasiti… Sta god da je uradio nije uradio sto je uradio onaj svicarac u klubu.. mozda se abu nije znao ulaziti u sup.. Arsenal kada promijeni doticnog onda znaj te da ce ici naprijed Arsenal i love
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi