FOTO: EPA

Presudio pogodak Berenguera

Delirijum u Baskiji: Bilbao srušio Real i izborio plasman u polufinale Kup Kralja!

Haris Zilić

Duel četvrtine finala španskog Kupa Kralja odigrali su Athletic Bilbao i Real Madrid.

Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 za tim iz Baskije.

Početak meča počeo je u znaku Athletica koji je u prvih 15 minuta imao dvije sjajne prilike preko Garcije, ali odbrana Reala je bila na nivou.

U 23. minuti velika prilika za domaće. Iker Muniain se sjajno snašao nakon jednog centaršuta, ali bio je neprecizan u završnici.

Real se probudio sredinom prvog poluvremena, izdvaja se pokušaj Kroosa u 33. minuti. Nova šansa za goste u 36. minuti, Vinicijus i Asensio su se spetljali u završnici napada.

Do kraja prvog poluvremena tim iz Baskije je imao još jednu priliku preko Muniaina, ostalo je 0:0.

Drugo poluvrijeme počinje prilikom za Bilbao, Garcija se našao u šansi u 50. minuti, bez promjene rezultata.

Tri minute kasnije sporna situacija u šesnaestercu Reala, sudija je pregledao VAR, ali nije bilo penala za Baskijce, domaćini su tražili penal misleći da je Nacho igrao rukom.

Real prijeti u 60. minuti preko Modrića, međutim odbrana domaćina je bila sigurna. Dvije minute nakon šanse za Modrića Williams pokušava za Athletic, ostalo je na semaforu 0:0.

Asensio je u 75. minuti dobro šutirao, Alvarez blokira njegov udarac i onda zatišje do 89. minute kada je nastala eksplozija oduševljenja u Baskiji.

U pomenutoj minuti večeras vrlo dobri Garcija uposlio je Berenguera koji pogađa mrežu reala za 1:0 i veliko slavlje tima iz Bilbaa. Taj pogodak se ispostavio i pobjednički te je Athletic tako izborio plasman u polufinale Kupa Kralja gdje ga čekaju Valencija, Rayo Vallecano i Betis.

Kupa Kralja - četrvtina finala:

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:0 (Berenguer 89')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.