VAR mu nije oprostio

Dani Alves je možda najbolji desni bek ikada, ali njegova prgavost ne poznaje granice

Admin Čaušević

Dani Alves se već sada može smatrati najboljim desnim bekom u historiji fudbala. 

Alves je tokom bogate karijere osvojio 42 trofeja, više neko ijedan drugi fudbaler u historiji ove igre.

Brazilski desni bek je igrao i igra vrhunski za bilo koji tim nastupa, ali s vremena na vrijeme zna napraviti glupost.

Iako je i više nego fantastičan fudbaler Alvesa "krasi" i prgavost koja ponekad dođe do izražaja i skupo ga košta.

U duelu protiv Atletico Madrida Brazilac je bio odličan. Asistirao je i zabio gol te igrao kao u najboljim danima sve do 69. minute.

Neoprezno je startao na Carasca s leđa te belgijskog fudbalera nagazio otvorenim džonom te je dobio direktan crveni karton. Šta je uradio pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sudija je pregledao snimak te je uz pomoć VAR-a odlučio Alvesa poslati u svlačionicu te Brazilcu slijedi nekoliko mečeva pauze.

Barcelona u ligaškim mečevima do kraja februara igra protiv Espanyola, Valencije i Athletic Bilbaoa. Alvesovo neigranje će sigurno biti hendikep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.