Oglasio se i Salihamidžić

Manuel Neuer završio na operaciji!

Admin Čaušević

Bayern u narednom periodu neće moći računati na svom kapitena. 

Manuel Neuer je u nedjelju obavio operaciju koljena desne noge i predstoji mu nekoliko sedmica pauze.

Iskusnog čuvara mreže sigurno neće biti u prvom meču osmine finala Lige prvaka protiv RB Salzburga, a upitan je njegov nastup i za revanš susret.

"Svi u klubu i timu želimo Manuelu dobar i brz oporavak, a sigurni smo da će se uskoro vratiti u punu kondiciju, rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Inače, Neuer je u subotu bio na golu Bayerna u duelu protiv RB Leipziga kada su Bavarci trijumfovali sa 3:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neueru je to bila rekordna 310. pobjeda u Bundesligi s kojom se izjednačio s Oliverom Kahnom na vrhu liste igrapa po broju u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Većinu pobjeda, čak 233, Neuer je ostvario kao golman Bayern, dok je sa Schalkeom 04 u 77 navrata osjetio slast pobjede u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.