Zvijezdu Bayerna uvrijedila 'mala' plata: "Treneru, odlazim"
Foto - EPA

Napušta klub na kraju sezone

Zvijezdu Bayerna uvrijedila 'mala' plata: "Treneru, odlazim"

M. Šljivak

Minhenski Bayern pokušao je produžiti saradnju s defanzivcem Niklasom Suleom, ali do dogovora nije došlo.

Suleov ugovor s bavarskim velikanom ističe na kraju ove sezone, a Bayern je imao volju da s njim produži ugovor.

Ponuda je stavljena na stol pred 26-godišnjeg fudbalera. Međutim, on je njom, tvrde njemački mediji, bio uvrijeđen jer je iznosila manje od 10 miliona eura godišnje.

Toliko je novca Bayern nudio danskom fudbaleru Andreasu Christensenu iz Chelseaja. Sule je razočaran što ta cifra nije ponuđena i njemu i nakon svega je odlučio da ode.

On će gotovo sigurno napustiti Bayern, a o tome je govorio i trener bavarskog velikana Julian Nagelsmann.

"Prišao mi je i rekao: 'Treneru odlazim'. Volio bih ga zadržati, zato i igra dosta kod mene. Vidim mogućnost dodatnog napretka", rekao je Nagelsmann i dodao je:

"Znam zbog čega je to odlučio, ali ću razloge zadržati za sebe. Otvoreno smo razgovarali i među nama nema problema", istakao je Nagelsmann.

Novi klub je već odabrao što je potvrdio njegov agent Volker Struth.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Novi klub je već odabran. Niklas je već odlučio i bio bih iznenađen ako promijeni odluku. Nije novac u pitanju, odlučio je već ranije da želi nešto novo. Nazvao  me je u januaru i rekao da ne želi nikakav sastanak s Bayernom", riječi su ovog agenta.

Niklas Sule je član Bayerna od 2017. godine. Odigrao je 159 utakmica i postigao je šest golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa odlazi gospodine! Čuj ti hoš oko 10 miliona ako je to tačno. Pa bolan bolan nemožeš Bayern ucjenjivati oni puste igrače čak i besplatno da odu al se nedaju ucjenjivati. Na taj način ostali bez Kroosa, Alabe sad i Sulea al nisu pali pritisku nekakvih menadjera koji traže nehumane sume sebi pa i igračima. Idite brate u City, PSG, Barcu oni daju plate po 20, 30 mil. godišnje.
4 3
Goran86
Za ovog je onaj Metzelder....Jap Stam
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi