Kalinić se vratio na Poljud

Hajduk u ponoć navijače bacio u trans i predstavio fantastično pojačanje! · Zvanično

Endin Čaušević

Hajduk je sinoć u ponoć oduševio svoje navijače potvrdom velikog pojačanja.

Klub s Poljuda se u ponoć oglasio na zvaničnoj stranici i potvrdio dolazak velikog pojačanja, a riječ je o iskusnom napadaču Nikoli Kaliniću.

Ovaj 34-godišnjak u Hajduk stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Veronom i sigurno je da će biti ogromno pojačanje u napadu splitskog kluba.

Kalinić je ponikao u dresu Hajduka, a za prvi tim zaigrao je još 2006. godine. U dresu Hajduka odigrao je 79 mečeva u svom prvom mandatu i uspio je zabiti čak 44 gola, a onda je na ljeto 2009. godine prešao u Blackburn za sedam miliona eura.

Nakon što je u inostranstvu proveo skoro 13 godina odlučio je da je vrijeme za povratak u Split, te ćemo ga u nastavku sezone gledati u dresu Hajduka.

"Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani", rekao je Kalinić i dodao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba".

U prvom dijelu sezone Kalinić je u dresu Verone odigrao 14 mečeva u Seriji A, te je postigao četiri gola i dodao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.