Odabrao i svog nasljednika u Hrvatskoj

Luka Modrić iznenadio izborom svog idola: "Zamijeniti dres s njim je bilo unikatno"

Admin Čaušević

Luka Modrić je možda i najbolji veznjak svoje generacije. Osvanje Zlatne lopte u eri "vanzemaljaca" Lionela Messija i Cristiana Ronalda dovoljno govori o kvaliteti hrvatskog veznjaka. 

Modrića na velikoj sceni gledamo 15-ak godina, posljednje desetljeće je član Real Madrida s kojim je osvojio svako takmičenje u kojem je nastupio i to po nekoliko puta.

Iskusni veznjak je idol mnogim mladim fudbalerima današnjice, a izborom svog sportskog idola je poprilično iznenadio.

Modrić je podsjetio da od hrvatskih igrača najviše cijeni Zvonimira Bobana o čemu je i ranije govorio, a od stranih igrača odlučio se za Francesca Tottija.

"Boban je za mene broj 1, prije svega zbog generacije Hrvatske koja je ostvarila nešto veliko na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Za nas i svu djecu koja su odrasla s loptom Boban je bio broj 1."

"Totti je stranac koji mi se najviše sviđa zbog njegovog načina igranja, protiv njega je bilo stvarno impresivno. Zamijeniti dres s njim i razmijeniti nekoliko riječi za mene je bilo unikatno iskustvo."

Modrić je za svog nasljednika u reprezentaciji Hrvatske izabrao Matea Kovačića zak ojeg je kazao da je već izgrađen igrač i da može biti lider nove generacije Vatrenih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni fudbalera Reala je kazao da planira igrati do 40. godine, a da nije fudbaler vjerovatno bi bio košarkaš.

"Osim fudbala fan sam i košarke. Možda bih igrao košarku. Rođen sam u Zadru, gradu košarke i kao dijete sam išao na dosta košarkaških utakmica. Bio sam lud za košarkom i zato mislim da bih bio košarkaš", kazao je Modrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.