Nakon poraza od Intera

Mourinho u svlačionici napao igrače: Nemate m**a, igrajte Seriju C!

Eldar Ganibegović

Roma je prije dva dana poražena od Intera u četvrtfinalu italijanskog Kupa s 0:2.

Golove za milanski tim postigli su Edin Džeko i Alexis Sanchez, te će igrati u polufinalu ovog takmičenja protiv Milana, dok Romi preostaje još borba u Seriji A i UEFA-inoj Konferencijskoj ligi.

Italijanski mediji, tačnije Corriere dello Sport, prenose da je portugalski stručnjak na klupi Rome bio izuzetno ljut na svoje igrače zbog njihovog pristupa u pomenutoj utakmici, te ih je u svlačionici počastio salvom uvreda.

Naročito je bio ljut zbog početka utakmice. Edin Džeko je Inter doveo u vodstvo već u 2. minuti, Barella je zatim pogodio prečku, a Inter je mogao do novog gola, no Patricio je branio udarce glavom Skriniara i Džeke.

"Želim znati razlog zbog kojeg ste se us***i u prvih deset minuta utakmice", navodno je rekao Mourinho, pa nastavio:

"Najveća mana čovjeka je nedostatak m**a. Je li se bojite ovakvih utakmica? Ako se bojite, igrajte Seriju C i onda nećete protiv sebe imati velike protivnike, prvake, vrhunske stadione, navijače, ni pritiske velikih utakmice".

"Vi ste ljudi bez m**a, a to je najgora stvar za čovjeka", ljutitim tonom završio je Posebni.

Naredni izazovi Romu očekuju za tri dana kada ovaj tim u okviru 25. kola Serije A gostuje kod Sassuola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.