Novi susreti Džeke i Krunića: Poznati termini za još dva Derbyja della Madonnina

Coppa Italia - polufinale

Novi susreti Džeke i Krunića: Poznati termini za još dva Derbyja della Madonnina

Eldar Ganibegović

Odigrana su već dva, a u tekućoj sezoni gledat ćemo još dva milanska derbija.

Sinoć je Milan s uvjerljivih 4:0 savladao Lazio u četvrtfinalu italijanskog Kupa, dok je Inter dan ranije s 2:0 pogocima Džeke i Sancheza izbacio Romu, pa će se ova dva tima sastati u polufinalu takmičenja.

Polufinale se igra na dvije utakmice, pa ćemo tako u ovoj sezoni gledati čak četiri puta Derby della Madoninna. Poznati su termini za preostala dva derbija Milana u ovoj sezoni.

Prva utakmica igrat će se drugog marta, a nominalni domaćin bit će Milan. Revanš meč na programu je 20. aprila.

Podsjetimo, u ligi su se Inter i Milan sastajali dva puta ove sezone i Džekin tim nema baš mnogo uspjeha. 

U 12. kolu završeno je 1:1. Calhanoglu je iz penala doveo Inter u vodstvo protiv svog bivšeg kluba, da bi već u 17. minuti de Vrij autogolom vratio stvari na početak. Martinez je u 27. imao priliku da iz penala donese novu prednost Interu no nije pogodio.

Drugi meč odigran je u 24. kolu prije nekoliko dana, a nakon preokreta slavio je Milan. Perišić je doveo u vodstvo Inter u 38. minuti, da bi Olivier Giroud pogodio u 75. i 78. minuti za velika tri boda Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi