Gol Edina Džeke protiv Rome jedinstven je od njegovog dolaska u Italiju

Razlog je jasan

Gol Edina Džeke protiv Rome jedinstven je od njegovog dolaska u Italiju

Eldar Ganibegović

Inter se sinoć plasirao u polufinale italijanskog Kupa.

Na krilima Edina Džeke i Alexisa Sancheza s 2:0 je na Giuseppe Mezza stadionu savladana Roma. 

Dijamant je načeo svoj bivši klub već u drugoj minuti utakmice sjajnim golom iz voleja nakon asistencije Ivana Perišića, a Čileanac je potvrdio pobjedu sjajnim golom u drugom poluvremenu.

Opta je došla do jedne zanimljive statistike, a to je da je gol Džeke protiv Rome prvi gol Dijamanta od dolaska u Italiju 2015. godine koji je postigao u prve dvije minute utakmice računajući sva takmičenja.

Džeko je ove sezone na 31 utakmici za Inter postigao 13 golova i dodao sedam asistencija, a zanimljivo da je dva gola postigao protiv Rome u kojoj je proveo šest godina.

Za Romu je odigrao ubjedljivo najviše utakmica u karijeri (260) i postigao 119 golova uz 55 asistencija, no nije uspio osvojiti nijedan trofej s timom iz italijanske prijestolnice.

S druge strane, s Interom je već u prvoj sezoni stigao do trofeja (Superkup Italije), a u igri je i za preostala tri - Scudetto, Ligu prvaka i Kup Italije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi