Ubjedljiv poraz

Široki Brijeg se loše proveo protiv ovosezonskog učesnika Lige prvaka

Admin Čaušević

Među premijerligašima koji se pripremaju u Antaliji nalazi se i Široki Brijeg.

Širokobriježani su u četvrtak ujutro imali najtežu provjeru u dosadašnjem dijelu priprema, a protivnik je bio Dynamo iz Kieva.

Učesnik ovosezonskog izdanja Lige prvaka je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu. Konačan rezultat glasio je 4:1.

Treba istačći da su Ukrajinci nastupili u itekako jakom sastavu, a Mircea Lucescu je praktično od početka na teren poslao svoje najbolje adute.

Poslije prvog poluvremena Dynamo je imao dva gola prednosti. Shaparenko je zabio u 16. minuti, a 20-ak minuta kasnije i Garmash.

Na startu drugog dijela Tsygankog zabija za 3:0 Dynama. Strijelac četvrtog gola za Ukrajince bio je Shaparenko deset minuta prije kraja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedini gol za Širokobriježane postigao je Mujan koji je u 68. minuti uspješno realizovao penal.

U utorak je Široki Brijeg pobijedio austrijski Lustenau sa 3:1, prije toga i Kapfenberg sa 3:2. Susret protiv Dynama je bio posljednji u Turskoj te ekipi s Pecare ostaje još "generalka" zakazana za 19. februra. Još uvijek se ne zna ime protivnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.