Pogledajte kako je Široki Brijeg dva puta stizao vodstvo pa pobijedio austrijski KSV
Foto: Screenshot

Pripreme u Antaliji

Pogledajte kako je Široki Brijeg dva puta stizao vodstvo pa pobijedio austrijski KSV

Eldar Ganibegović

Jedan od brojnih timova koji se za proljetni dio sezone priprema u Antaliji je i Široki Brijeg.

Bh. klub je jučer odigrao svoju prvu utakmicu na pripremama u ovoj turskoj oblasti i slavio s 3:2 protiv austrijskog drugoligaša KSV 1919. 

Za slavlje plavo-bijele momčadi pogotke su postigli Daniel Lukić na asistenciju Ivana Ikića u 20. minuti, Bože Vukoja iz jedanaesterca u 77. minuti, a pobjedu je donio mladi Moris Valinčić udarcem glavom nakon ubačaja Tomislava Čuljka u 86. minuti utakmice.

Oba pogotka za KSV 1919 postigao je Mohamed Kone. Osamnaestogodišnji napadač iz Obale Slonovače  svoje je pogotke postigao u 15. i 27. minuti utakmice.

Širokobriježani su danas na svom YouTube kanalu objavio i videozapis s najzanimljivijim momentima s ove utakmice.

NK Široki Brijeg: Miškić (od 71. Pehar), Jurić (od 37. Medić), Musa (od 83. Jurica), Bosančić (od 81. Prusina), Ikić (od 71. Llanos), Brekalo (od 61. Čuljak), Begić (od 46. Vukoja), Ćavar (od 71. Mašić), Blagaić (od 71. Paponja), Lukić (od 71. Valinčić), Mujan (od 46. Rozić). Trener: Jure Ivanković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Ganibegovicu, prijatelju, nemoj ovo shvatiti licno. Mi vam samo zelimo pomoci da postanete bolji kao sto ste na pocetku bili. Mozda su vam neke greske nesvijesno ugradjene, pa i ova. Klub KSV 1919 i Kapfenberg su isti klubovi. Tako da nema potrebe da pravite novi profil ili tag. Eto to je onako neka primjedba usput od mene. Poslusajte nekad raju, zivi bili...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi