Angelo Sormani uoči finala Svjetskog prvenstva

Legenda pred veliko finale: Chelsea nema dres, historiju, tradiciju... Tu je šansa Palmeirasa

Eldar Ganibegović

Danas je na rasporedu finalna utakmica Svjetskog prvenstva klubova, a u Abu Dhabiju sastat će se Chelsea i Palmeiras.

Oba tima bila su slobodna u osmini i četvrtfinalu. Brazilski tim je s 2:0 savladao Al Ahly, dok je Chelsea do finala stigao preko Al-Hilala pobjedom od 1:0.

Uoči ove utakmice oglasio se i legendarni igrač Milana s brazilskim i italijanskim pasošem, Angelo Sormani, otkrivši šansu Palmeirasa da postane prvak svijeta.

"Chelsea nema dres, nema tradiciju, nema historiju i nema osjećaj prvaka. Tu je šansa Palmeirasa da osvoji naslov Svjetskog prvaka", rekao je Sormani.

Sormani je inače 82-godišnjak koji je u fudbalskoj karijeru igrao na poziciji desnog krila, a rjeđe na pozicijama ofanzivnog veznog i napadača.

Karijeru je počeo u Santosu iz kojeg prelazi u Italiju gdje provodi ostatak karijere igrajući za Mantovu, Romu, Sampdoriju, Milan, Napoli, Fiorentinu i Vicenzu.

S Milanom je bio po jednom prvak Evrope i Italije, svjetski prvak, osvajač Kupa pobjednika kupova, italijanskog Kupa koji je jednom osvojio i sa Romom.

Utakmica Chelsea - Palmeiras na rasporedu je od 17:30 po centralnoevropskom vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti