Velika vijest za Bordo tim

Matthias Fanimo stigao u Sarajevo! · Saznajemo

Admin Čaušević

Dok su ostali fudbaleri FK Sarajevo u Antaliji, Matthias Fanimo je od petka u Sarajevu.

Kako SportSport.ba saznaje Fanimo je u petak stigao u bh. prijestolnicu te će prema nekim informacijama i na proljeće nositi bordo dres.

Fanimo je jesenas imao nerazriješenih stvari sa bivšim stručnim štabom i to u periodu kada je su se dešavala promjene u vlasničkoj strukturu i sportskom segmentu.

Brzonogi Englez je bio nezadovoljan svojim statusom u toliko mjeri da se uopšte nije pojavio na pripremama. Pokušavao je tokom januara pronaći inostrani angažaman što se nije desilo.

Kako saznajemo Fanima u narednom periodu očekuju individualni treninzi, bit će obavljen i razgovor s klupskim rukovodstvom poslije čega će pasti i odluka o njegovom povratku u prvim tim.

Ovaj 28-godišnjak je možda i najbolje krilo Premijer lige te će sigurno predstavljeti pojačanje za ekipu Aleksandra Vasoskog.

Sarajevo je angažovalo nekoliko ofanzivno orijentisanih igrača. Stigli su Hamza Čataković, Daniel Avramovski i Asmir Suljić. Ukoliko se njima pridoda i Fanimo, onda će napad bordo tima izgledati zaista atomski, barem za bh. standarde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajni krilni fudbaler je u svojoj prvoj sezoni u bordo dresu bio zaista fantastičan sa postignutih 13 golova u svim takmičenjima, očekivalo se da u tekućoj takmičarskoj godini 2021/22 postane nosilac igre Sarajeva. To nije bio slučaj jesenas, ali se može popraviti na proljeće.

Fanimo je u BiH stigao prije skoro tri godine kada je potpisao za Mladost gdje je igrao odličan fudbal nakon čega je uslijedio zaslužen transfer u Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.