Hoće li i on u Split?

Je li Ivan Rakitić najavio transfer koji će odjeknuti regionom?

Eldar Ganibegović

Ivan Rakitić od 2011. godine svoj fudbalski hljeb zarađuje u Španiji, ali i to bi se moglo promijeniti.

Naime, u jednom intervjuu dao je naslutiti kako bi jednog dana mogao obući dres splitskog Hajduka, koji je ove zime doveo, između ostalih, i Nikolu Kalinića.

"Prije svega moram čestitati igračima koji su bili spremni vratiti se u 1.HNL. To je fantastično. Nisu se vratili zbog novca nego želje za uspjehom njihovog kluba", rekao je Rakitić za Večernji list i nastavio:

"Put kojim Hajduk ide je jako pozitivan, a to je dobro za cijeli hrvatski fudbal. U Hajduku igraju moji bliski prijatelji. Nikola Kalinić bio mi je jedan od najbližih kada sam počeo igrati za reprezentaciju. Ja u Hajduku? Još je to daleko od mene, ali nikad se ne zna."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je inače trećeplasirani tim 1. HNL s 44 poena, pet manje od prvoplasiranog Dinama i nakon dugo godina u igri je za prvaka Hrvatske.

Što se Rakitića tiče, on je ove sezone za svoju Sevillu nastupio na 29 utakmica u svim takmičenjima i upisao po četiri gola i asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.