Na Poljudu mogu da slave: Bosanac koji je krvnik Hajduka neće nastupiti protiv 'Bilih'

Iskusni napadač propušta utakmicu

Na Poljudu mogu da slave: Bosanac koji je krvnik Hajduka neće nastupiti protiv 'Bilih'

E. Ganibegović

Sutra će se na Poljudu u okviru 23. kola 1. HNL sastati Hajduk i Slaven Belupo.

Trener gostiju Zoran Zekić sigurno je izmamio osmijeh na lice igračima i navijačima Hajduka kada je potvrdio da na ovoj utakmici neće nastupiti iskusni 39-godišnji bh. napadač Ivan Krstanović.

Ovaj fudbaler rođen u Tomislavgradu godinama unazad izuzetno je raspoložen u duelima protiv Hajduka i na 32 utakmice protiv spitskog tima pogađao je čak 18 puta.

Zanimljivo je i to da je Krstanović mrežu Hajduka tresao u dresovima šest različitih klubova -  Zagreba, Dinama, Rijeke, Zadra, Lokomotive i Slavena. 

Hajduk je u nekoliko navrata pokušavao dovesti Krstanovića. Prvi put 2011. godine Krasimir Balakov, tadašnji trener Bilih, došao je u Tomislavgrad na pregovore koji su propali.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Duvanjski Crouch, kako je Krstanovićev nadimak, ove sezone je za Slaven Belupo odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima i postigao je osam golova uz dvije asistencije, što je i više nego dobar učinak za nekoga ko će uskoro ući u petu deceniju života.

Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na rasporedu je sutra od 15 sati.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi