Klis nije mogao protiv Plavih s Grbavice

Željezničar uvjerljiv u još jednoj prijateljskoj utakmici

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

FK Željezničar u Jablanici je danas s 4:1 savladao Klis iz Buturović Polja u prijateljskoj utakmici.

U prvih pola sata vidjeli smo samo jednu prijetnju i to po gol Klisa, a Vučenović je glavom šutirao pored gola nakon ubačaja Ćerimagića. Prvi šut igrača Klisa u okvir glla zabilježen je u 31. minuti, Bender lako brani.

Nedugo nakon toga, Željezničar dolazi do vodstva. Centaršut s desne strane, odbija se lopta, a Ćerimagić pogađa za vodstvo Plavih s Grbavice. Dvije minute nakon toga velika šansa za Sedada Subašića da duplira vodstvo Željezničara, ali Cero ga zaustavlja.

U drugom poluvremenu potop Klisa u petnaestak minuta. Ševkija Resić zabija dva gola u 59. i 61. minuti, a onda u 74. 4:0. Dosuđen je penal za Plave, koji je Mekić realizirao.

Pred kraj utakmice Klis dolazi do utješnog gola, a nakon prekida glavom je pogodio Bajramović.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - FK Klis 4:1 (Ćerimagić 34', Resić 59', 61', Mekić (P) 74'; Bajramović 87')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Kosorić, Hajdarević, Galić, Ćerimagić, Subašić, Drina, Mekić, Gasal, Malić, Vučenović.

FK Klis: Cero, Šehić, Ovnović, Pirija, Ćosić, Makan, Mušinović, Canović, Šimunović, Bitevija, Kudra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.