Gospodski maniri bh. kluba: Wagner je dočekan na poseban način
FOTO: FK Klis

Mnogo ga poštuju

Gospodski maniri bh. kluba: Wagner je dočekan na poseban način

S. Mlaćo
FK Klis, član Druge lige Jug, jučer je ugostio člana Kantonalne lige HNK ekipe Kruševa i slavio 1:0.

Odlučio je pogodak Jahića, a u Klisu su pokazali gospodske manire.

Naime, uoči meča uručili su dres njihovog kluba legendarnom Brazilcu Wagneru, koji danas u poznim igračkim godinama nastupa za HNK Kruševo.

"Wagner Santos Lago vjerovatno je i najbolji stranac u historiji Premijer lige, a u Klisu su pokazali poštovanje za ono što je pokazao u bh. nogometu.

Uoči početka današnje prijateljske utakmice protiv HNK Kruševo predsjednik FK Klis Buturović - Polje Ahmo Miljević uručio je dres našeg kluba 44-godišnjem Wagneru.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Radi se o jednom najboljih fudbalera u historiji bosanskohercegovačke Premijer lige. Živa legenda NK Široki Brijeg najbolji je strijelac Premijer lige i Kupa 🇧🇦 i treći po broju nastupa u Premijer ligi. U čak 15 uzastopnih sezona najvišeg ranga domaćeg fudbala postizao je pogodak, po čemu je apsolutni rekorder“, stoji u objavi FK Klis.

FK Klis danas od 15 sati igra u Jablanici protiv Željezničara, a u najavi meča klub iz Buturović Polja objavio je da je podržao akciju učlanjenja u FK Željezničar.

Top Komentari

plemic
klišani pripremite još jedan dres, za malo će biti novi "prvi strelac pl bih"
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi