Avdukić: Postigli smo cilj protiv Željezničara; Premijer liga BiH zanimljivija u odnosu na regiju

Trener banjalučkog Željezničara

Avdukić: Postigli smo cilj protiv Željezničara; Premijer liga BiH zanimljivija u odnosu na regiju

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Banjalučki Željezničar danas je u Konjicu poražen u prijateljskoj utakmici od istoimenog kluba iz Sarajeva s 5:0.

Ekipa iz Banja Luke nije imala snage za nešto više protiv kvalitetnijeg rivala, pa je upisala visok poraz.

Nakon utakmice pred kamere je stao bivši reprezentativac BiH, a sada trener Banjalučana, Asmir Avdukić.

"Prije svega drago mi je što smo uspostavili saradnju s FK Željezničar i nadam se da će se to i u budućnosti praktikovati ovakvim utakmicama. Danas smo postigli cilj, vidjeli smo neke stvari, pružili smo priliku mladim igračima da osjete kako je to na najvišem nivou našeg fudbala i to je ono što nam je danas bio cilj", govori Avdukić na nastavlja:

"Nemam šta zamjeriti svojim igračima. To su sve mladi igrači. U drugom poluvremenu su igrali i mlađi juniori, čak i kadeti."

"Definitivno mogu reći da smo obezbijedili opstanak. Nemamo velikih ciljeva da idemo u Premijer ligu. Naš cilj je da se poboljšamo na tabeli i afirmišemo neke igrače koji će biti nosioci u budućnosti", rekao je Avdukić o ambicijama svoje ekipe u proljetnom dijelu sezone Prve lige RS.

Bivši golman pratio je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i dao svoj komentar:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratim Premijer ligu. Jednostavno kad si bio u tome, ne možeš izaći iz toga. Dugi niz godina iste ekipe vladaju bh. terenima. Zrinjski je nakon neuspjeha prošle sezone gdje nije izborio Evropu se brzo reorganizovao, vjerovao u trenera i napravio to što je napravio. Željo i Sarajevo su imali nekih problema. Borac je dobro organizovan, ali imali su neke turbulencije. Imali su tešku Evropu i sve je to uticalo na krajnji plasman na tabeli."

Tu imamo i Tuzla City koji je dugi niz godina tu. Ekipe kao što je Sloboda su uvijek tvrd orah za svakoga. Generalno Premijer liga, što se tiče opstanka, tu su Leotar koji je ni iz čega došao u Premijer ligu pa se sada bori za opstanak, imamo tu Rudar Prijedor, Radnik Bijeljina... Bit će neizvjesno i zanimljivo prvenstvo u odnosu na regiju gdje su neke stvari već riješene. Kod nas će biti zanimljivo do samog kraja", zaklučio je.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Kakav je golman bio naš Asmir Avdukić! Zauvijk će te voljeti tvoji Borčevci legendo!
1 2
Prazina
A gdje je to riješeno? Ili je regija samo Srbija i Crna Gora?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi