Nevjerovatna duga lopta Engleza

Najbolja asistencija koju je svijet vidio: Ni Ronaldo nije mogao da vjeruje šta je Beckham uradio

Endin Čaušević

David Beckham svojevremeno je bio jedan od najboljih veznih igrača u Evropi, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Manchester Unitedu i Real Madridu.

Beckham je ponikao u dresu Manchester Uniteda i bio je dio sjajne generacije koja je 1999. godine osvojila Ligu prvaka. Ipak, četiri godine kasnije odlučio se na transfer o kojem je tada brujila Evropa.

Naime, Becks je odlučio da nakon više od desez godina napusti Crvene đavole i karijeru nastavi u dresu Real Madrida gdje je također ostavio veliki trag.

Beckham je u dresu Real Madrida imao nekoliko zaista fantastičnih utakmica, a o njegovim pojedinim asistencijama se i danas priča.

Jedna od njih je i asistencija u meču protiv Zaragoze kada je Beckham ponovo pokazao kakvu dugu loptu ima, te da je bez premca u svijetu fudbala što se toga tiče.

Real Madrid i Zaragoza igrali su revanš poluginala Kupa kralja nakon što su gosti u prvom meču šokirali Kraljeve i slavili sa 6:1. Real je u revanšu uspio da slavi sa 4:0, ali to nije bilo dovoljno da se na kraju plasiraju u finale.

Na ovoj utakmici Beckham je upisao asistenciju o kojoj se i danas priča kada je na fenomenalan način uposlio Ronalda koji je postigao pogodak za 3:0.

I sam Ronaldo bio je iznenađen kako je Beckham uspio tako da ga "pogodi", a u jednom od intervjua koje je dao prije nekoliko godina pričao je o engleskom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Beckham je bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu. Mogao ti je dodati loptu gdje god si htio. Čak i bez da me pogledao prije toga znao mi je poslati savršen pas. Moram mu se zahvaliti za mnoštvo nevjerovatnih asistencija koje mi je dao, bio je zaista nevjerovatan u tome", rekao je Ronaldo.

Beckham je u Real Madridu igrao četiri sezone, a potom je na ljeto 2007. godine odlučio da pređe u LA Galaxy kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor. Karijeru je završio prije devet godina u dresu PSG-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.