Finale prije finala: Oni su navikli osvajati, ali mi ovo želimo više od 50 godina

Trener PSG-a uoči utakmice s Realom

Finale prije finala: Oni su navikli osvajati, ali mi ovo želimo više od 50 godina

E. Ganibegović

Sutra su na rasporedu dvije utakmice kojima će otpočeti osmina finala Lige prvaka.

Finale prije finala i derbi ovog dijela takmičenja odigrat će PSG i Real Madrid, a prvi meč odigrat će se sutra u Parizu od 21 sat.

Trener francuske ekipe Mauricio Pochettino istakao je ono što svi misle - da je ovaj par mogao biti i finale takmičenja.

"Ovaj par mogao bi da bude i u finalu Lige šampiona. PSG želi trofej više od 50 godina, tako da smo mi izazivači. Real Madrid je taj koji ima naviku osvajanja Lige šampiona", rekao je Argentinac i dodao:

"Mislim da obje ekipe imaju isti pritisak. Poštujemo Real Madrid kao jedan od najvećih klubova na svijetu. To je klub koji priča sam za sebe u Ligi šampiona, bez obzira koje igrače ima ili ko je trener. Veličina Real Madrida je dobro poznata".

Sutra će se još odigrati duel Sportinga i Manchester Cityja, a srijedu nas očekuju dueli Salzburga i Bayerna, te Intera i Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za utorak naredne sedmice planirani su prvi dueli Chelseaja i Lillea, te Villarreala i Juventusa, dok će se u srijedu, 23. februara, igrati dueli Benfica - Ajax i Atletico Madrid - Manchester United.

Revanš u Madridu između Reala i PSG-a igrat će se 9. marta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
pa vrijede messi,di maria,markinjos,icardi nego cijeli prvi sastav reala sa rezervama,pjetlicima,uposlenicima kluba i stadionima koje posjeduje taj poluklub.PSG lagano
3 13
Bulle
Ovaj Klicko definitivno najgluplji lik na portalu a i šire :)
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi