Foto - EPA

Julian Alvarez zabio hat-trick

Nezaustavljiva mašina: City je za 'malu lovu' doveo zvijer od igrača

Midhat Šljivak

Manchester City je u januaru za 23 miliona eura potpisao 22-godišnjeg argentinskog napadača Juliana Alvareza iz River Platea.

Fenomenalni napadač argentinskog velikana svojim nastupima je privukao veliku pažnju evropskih klubova, a na kraju se odlučio potpisati za City, koji ga je ostavio na posudbi u Riveru do juna.

Kakvog je igrača City dobio za poprilično 'malu' cifru Alvarez je pokazao sinoć u trijumfu River Platea protiv Patronata od 4:1.

Alvarez je u ovom susretu postigao hat-trick. Zabio ga je u periodu od 21. do 50. minute, a kreirao je još mnoge šanse koje na sreću protivnika nije iskoristio.

Omalenog Argentinca svi vide kao nasljednika Sergija Aguera u Cityju. Imaju slične karakteristike u igri i vidjet ćemo kako će se ovaj 22-godišnjak snaći u Premiershipu.

River s druge strane pokušava nagovoriti City da im Alvareza ostavi u klubu do kraja godine, no Guardioli je potreban napadač i teško da će pristati na to.

Julian Alvarez je ukupno za River odigrao 96 utakmica i zabio je 37 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.