Pobjeda Željezničara protiv Iskre

Pukla petarda u Konjicu, vratio se Semir Štilić

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Željezničar je danas u Konjicu s 5:0 u prijateljskoj utakmici savladao bugojansku Iskru.

Jedino vrijedno za izdvojiti iz prvih tridesetak minuta igre jeste povreda Ćerimagića. U 10. minuti mu se ukazivala pomoć nakon duela sa Seferovićem, a u 22. minuti zamijenio ga je Gasal, nije mogao nastaviti.

Prvi gol vidjeli smo u 30. minuti utakmice. Dosuđen je slobodan udarac iz dobre pozicije, a Ševkija Resić sjajno pogađa za 1:0.

Nakon samo pet minuta novi prekid i novi gol. Nakon slobodnog udarca Cocalić spušta loptu, a Vučenović duplira vodstvo Plavih s Grbavice.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti utakmice, treći gol u mreži Bugojanaca. Nakon kornera Kosorić je loše šutirao, ali golman Iskre loše reaguje i to je 3:0.

Tri minute nakon toga Gasal izlazi sam na Konjarića koji se iskupljuje za prethodnu grešku i brani mu šut.

U 67. minuti utakmice Kovač igra rukom u svom kaznenom prostoru, dobija drugi žuti karton, a Sarajlije penal koji je Hamza Gasal realizirao za 4:0.

Nakon toga u igru umjesto Resića ulazi Semir Štilić koji je odigrao solidnih dvadesetak minuta i tako obilježio povratak na teren.

Kao šlag na tortu u 83. minuti Samir Bekrić postiže sjajan gol iz voleja za 5:0.

Prijateljska utakmica:

FK Željezničar - NK Iskra 5:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Malić, Galić, Cocalić, Kosorić, Mekić, Hajdarević, Resić, Ćerimagić, Subašić, Vučenović. 

NK Iskra: Konjarić, Šabić, Kadunić, Softić, Kovač, Seferović, Pidro, Zukanović, Omerinović, Alispahić, Musić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.