Kada će Semir Štilić ponovo na teren?

Nije igrao protiv Klisa

Kada će Semir Štilić ponovo na teren?

A. Čaušević

Semir Štilić je propustio još jedan pripremni susret FK Željezničar. 

Štilić je prije nekoliko sedmica potpisao novi ugovor sa matičnim klubom, ali višemjesečna pauza je od neigranja je ostavila traga.

Plavi su ušli u završnu fazu priprema. Danas je u Jabalnici odigrana utakmica protiv Klisa, a Štilić nije nastupio.

Dok su njegovi saigrači igrali iskusni veznjak je obavio jednosatni invidiualni trening na pomoćnom terenu stadiona u Jablanici.

Evidentno je fokus na jačanju fizičke kondicije pošto je uglavnom trčao i radio vježbe pod budnim okom kondicionog trenera Anela Hidića.

U Željezničaru su svjesni Štilićevog kvaliteta pa ne žele forsirati njegov povratak jer preuranjeno igranje bi moglo izazvati neplanirane povrede.

Dati tačnu prognozu oko povratka na teren 34-godišnjeg Sarajlije bilo bi nezahvalno jer i u taboru Plavih ne žele žuriti te će strpljivo čekati jednog od svojih najboljih igrača.

Osim Štilića protiv Klisa nije nastupio i Edin Cocalić. Iskusni defanzivac je igrao u ranijim pripremnim mečevima te je danas bio na poštedi. Nije igrao ni Ermin Zec. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi će do početka proljetnog dijela sezone u četvrtak igrati protiv bugojanske Iskre i to će biti posljednji test pred takmičarske mečeve.

U prvom drugog dijela sezone Željezničar čeka i više nego teško gostovanje mostarskom Veležu koji je odradio odlične pripreme u Turskoj.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Kazu Zec ima problema s ledjima, jer puno tegli kad pije...
8 4
rodjak
Bujrum za naseg Velikog rivala iz Doline Cupova u Mostar prvo kolo mi vas cekamo spremni za omjer snaga (bio sam i na Grbavici kad ste slavili 100-ju postojanja i bilo je super),a za vas je pozitivna vijest sto nece biti Velezovih navijaca na stadionu.Mi se nadamo pobjedi poa eto vidit ce mo sta ce biti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi