Kraljevi prošli u polufinale Kupa

Real Madrid uz dosta muke pobijedio Breogan, još jedna dobra partija Džanana Muse

Endin Čaušević

Real Madrid je večeras pobijedio Breogan uz dosta muke sa 73:67 u okviru četvrtfinala Kupa kralja.

Real je večeras dosta bolje otvorio meč i brzo je došao do dvocifrene prednosti, te se činilo da će lagano doći do pobjede. Ipak, Breogan je u posljednjoj dionici igrao odlično i bio je na pragu nevjerovatnog preokreta, ali na kraju Kraljevi su uspjeli da se plasiraju dalje.

Kraljevi su već u prvoj dionici napravili dvoifrenu prednost kada su imali vodstvo od 27:16. Breogan je u drugoj četvrtini izgledao mnogo bolje, ali nisu uspjeli da značajnije smanje prednost, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 41:31 za domaće.

Real je dominirao i u trećoj dionici i čuvao je dvocifrenu prednost, a pred finiš treće četvrtine Kraljevi su imali čak 15 poena prednosti i činilo se da je u ovoj utakmici sve riješeno.

Međutim, Breogan je u posljednjoj dionici zaigrao zaista nevjerovatno. Klub iz Luga je napravio sjajnu seriju od 14:1 i došao je na samo dva poena zaostatka u odnosu na Real Madrid.

Potom je Real ponovo otišao na plust sedam, no Breogan se nije predavao. Na krilima Mahalbašića i Muse su se ponovo vratili na minus dva (62:60) i pokazali Realu da se ne predaju tako lako.

Ipak, košarkaši Breogana nisu imali snage za potpuni preokret i senzaciju u četvrtfinalu. Real je uspio nekako da privede meč do kraja i slavi sa 73:67, te se plasira u polufinale gdje ih čekaju Tenerife.

Real je do pobjede vodio Yabusele koji je ubacio 17 poena, te je dodao pet skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Breogana najefikasniji bio je Mahalbašić sa 16 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Džanan Musa odigrao je još jedan odličan meč i protiv Kraljeva je upisao 13 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.