Gdje ide novac od članskih kartica, šta se sprema za vječiti derbi?

FK Željezničar objavio važno saopštenje za navijače

Samir Mlaćo
Navijači Željezničara u velikom broju podržali su akciju učlanjenja u klub.

Prvobitni cilj je bio 10.000 članova, no sada je ta brojka dostigla 11.153, a a akcija i dalje traje.

Na Grbavici su tako ostvarili dobit od 220.000 KM, a danas su saopštenjem za javnost iznijeli informaciju kako će potrošiti navedeni novac.

“Sredstva će biti utrošena na sljedeći način:

-Saniranje duga prema komercijalnoj banci po osnovu ugovora o lizingu za kupovinu LED displeja (24.595,91 KM)

-Izmirenje poreskih obaveza za mjesec januar 2022. godine (57.700,18 KM)

-Saniranje duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja kod Nogometnog saveza BiH (137.703,91 KM)

Kada je u pitanju proces saniranja duga po osnovu obaveza kluba u postupku licenciranja, do sada je, od ukupnog broja predmeta, rukovodstvo Kluba pozitivno riješilo 60 posto predmeta. Aktivnosti vezane za licenciranje se intenzivno nastavljaju u narednom periodu.

"Fudbalski klub Željezničar se još jednom zahvaljuje svim navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba koji su pokrenuli akciju učlanjenja i izvršili uplatu članarine. Sredstva prikupljena ovom jedinstvenom akcijom su od iznimne važnosti za opstanak Kluba i prevazilaženje jedne od najvećih kriza u historiji Fudbalskog kluba Željezničar.

Ovim putem pozivamo sve naše navijače, simpatizere i prijatelje da podrže drugu akciju navijača Fudbalskog kluba Željezničar, a to je kupovina 10.000 ulaznica za gradski derbi po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O namjeni utroška tih sredstava, Fudbalski klub Željezničar će blagovremeno obavijestiti svoje navijače i cjelokupnu javnost“, stoji u saopštenju na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Čelnici Željezničara na ovaj način žele pokazati transparentnost u radu, što će svakako obradovati armiju navijača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.