Joldić nakon Iskre: S Fataijem i Resićem bi trebalo biti riješeno za dan-dva

Pomoćnik Edisa Mulalića

Joldić nakon Iskre: S Fataijem i Resićem bi trebalo biti riješeno za dan-dva

E. Ganibegović

Željezničar je danas u Konjicu s visokih 5:0 savladao Iskru iz Bugojna u prijateljskoj utakmici.

Strijelci za ekipu s Grbavice bili su Resić, Vučenović, Kosorić, Gasal i Bekrić.

Nakon utakmice pred kamere je stao pomoćnik Edisa Mulalića, Omer Joldić, koji se osvrnuo na cjelokupne pripreme:

"Koristim ovu priliku da se zahvalim gospodinu Jasminu Badžaku i osoblju Garden Cityja zaista na vrhunskom nivou smo imali uslove ovdje za rad. Iako smo trenirali, ponavljam opet, na vještačkoj travi, mislim da se momci mogu prilagoditi uslovima koji nas očekuju u Vrapčićima jer smo igrali na prirodnoj travi. Ono što je najvažnije je da nemamo povrijeđenih igrača u nekoj mjeri koji će biti duži period odsutni s terena. To su neke manje povrede koje ćemo sanirati u narednom periodu i sve u svemu imamo dva dana odmora i pripremamo se za tu prvu utakmicu proljetog dijela prvenstva koja nas čeka u Mostaru."

Ćerimagić je potpisao za Željezničar, čekaju se Fatai i Resić, a o tome Joldić kaže:

Oglasi

"Mislim da će to biti riješeno za dan-dva. To je samo problem oko papirologije, dokumentacije, ali to je mislim završena stvar."

Protivnici Željezničara na ovim pripremama bili su, uz dužno poštovanje, ekipe s manjim renomeom od onog koji ima sarajevski klub.

"S obzirom da je kod nas nova ekipa, sami ste svjedoci da je kod nas puno igrača otišlo. Stvaramo novu ekipu gdje nam je važnije da se nekako prilagodimo napadačkim akcijama, da nam je lakše da treniramo, da izvodimo te napadačke akcije. Izabrali smo, neću nikog da uvrijedim, ekipe koje su slabije kvalitete nego što smo mi, u nižem su rangu takmičenja. Koliko je to dobro vidjet ćemo u narednom periodu", rekao je Joldić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moram biti iskren i reći da smo kontaktirali i nekoliko premijerligaša, no oni su već u decembru i početkom januara riješili svoje test utakmice. Imali smo kontakt s nekoliko premijerligaša, no oni su imali svoj popunjen program. Nismo bježali s test utakmicama protiv premijerligaša. Tuzla City nam je ponudio odigravanje utakmice prije dva dana kada su ih vremenske neprilike pod navodnicima otjerale iz Ljubuškog, ali tad mi nismo bili u mogućnosti da odigramo utakmicu. Svjedoci smo u nekom prošlom periodu da je Željezničar u prošlom periodu igrao utakmice protiv ekipa iz nižeg ranga takmičenja i opet imao dobre rezultate u prvenstvu. Ne mora ovo biti hendikep, ali opet kažem mjerilo će biti teren i rezultati u proljetnom dijelu prvenstva."

Željezničar, koji je jesenji dio sezone završio na šestoj poziciji s 26 poena, proljetni dio sezone otvorit će utakmicom 20. kola protiv Veleža u Vrapčićima 26. februara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Evo dokaza da uigravaju igrace koji jos nisu potpisali hahaahaha joj amatera. I to im Resic najbolji igrac. Sve si u pravu @ratislavmatic sve!
6 2
green_dragon
Sve jake utakmice nema sta....Tisa pa Iskra.....
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi