Foto: OFK Gradina

Mehanović potpisao

OFK Gradina predstavio veliko pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

Kako smo sinoć i najavili, Elvis Mehanović predstavljen je kao novi napadač OFK Gradina.

Ovaj napadač stigao je na posudbu iz Tuzla Cityja do kraja sezone, dok je Eldin Mehmedović vraćen iz Gradine s posudbe na Tušanj.

"Bivši fudbaler KRC Genk, RSC Anderlecht, RFC Seraing i FK Borac Banja Luka, Elvis Mehanović, novo je ime u svlačionici srebreničkih Plavih.

Stameni napadač visok 195cm u Srebrenik stiže na šestomjesečnu posudbu iz FK Tuzla City, momčadi sa kojom ima važeći ugovor do 2024. godine.

Elvis Mehanović je rođen 10.04.2000. godine i aktuelni je reprezentativac U-21 selekcije BiH. U sezoni 2019/20 ostvario je promociju u belgijsku "Pro League" sa ekipom RFC Seraing a zatim na proljeće 2021. godine stiže u Borac gdje je odigrao značajnu ulogu i vodio "Velikana iz Platonove" do šampionske titule u m:tel Premijer ligi BiH.

U Banjoj Luci je odigrao 16 utakmica i upisao pet asistencija uz dva postignuta gola, a sve to privuklo je pažnju čelnika FK Tuzla City koji su brzo reagovali i potpisali talentovanog napadača.

Upravo zahvaljujući generalnom sponzoru i važećem sporazumu postignut je dogovor sa Mehanovićem koji stiže u Srebrenik i predstavlja možda i najzvučnije ime ovog prelaznog roka u Prvoj ligi FBiH. Stameni napadač je upisao 13 nastupa protekle polusezone a već sutra će u plavom dresu istrčati na teren Gradskog stadiona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobro nam došao, Elvise!", napisali su iz OFK Gradina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.