Gojak u duelu protiv Seville

Bh. reprezentativac zaigrao od prve minute i ispunio očekivanja

Gojaku pohvale nakon meča u Španiji: "Zaslužuje više povjerenja"

Samir Mlaćo
Zagrebački Dinamo u prvom susretu šesnaestine finala Evropa lige poražen je kod španske Seville 3:1.

Modri su imali 1:1 pred sami kraj prvog dijela, no u dva minuta su primili dva pogotka i na kraju upisali poraz.

Već naredne sedmice čeka ih revanš u kojem će probati nadoknaditi prednost španskog tima i proći dalje, što će mora se priznati biti veoma teško.

Od prve minute u dresu Dinama zaigrao je  bh. reprezentativac Amer Gojak koji je konačno dobio šansu od stručnog štaba, a odgovorio je najbolji mogući način.

Gojak je bio veoma zapažen, te je dobio visoke ocjene, a  hrvatski mediji pišu da je jasno da bh. reprezentativac morao ponovo postati dio početne postave.

U tekstu portala 24.sata.hr, navodi se da je Dinamo bio sa tri nova lica, uz tri drugačije priče.

U istom tekstu navodi se da su Petković i Jurić bili pravo razočarenje, dok je pohvale dobio upravo Gojak.

"Amer Gojak jedan je od igrača koji nije uživao povjerenje Damira Krznara, a njegova je minutaža i kod Željka Kopića "na klocnama". A priča o BiH reprezentativcu je doista čudna. Amer Gojak je za Dinamo već skupio 120 službenih nastupa, bio član početne momčadi i u eri Nenada Bjelice dok je na klupi sjedio Lovro Majer. Tada je Gojak bio jako bitan za "modre", danas je on trenerima uvijek - opcija B ili C.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Željko Kopić tako ga je protiv Rijeke, Istre i Gorice na travnjak stavio tek jednu minutu, a onda je u Sevilli morao u pogon. Bez pravog ritma, bez previše samopouzdanja, pa i prava na pogrešku. A Gojak je protiv rastrčanih Španjolaca bio dobar, bez obzira na to igrao li dobro ili loše, njegov pristup će biti jednak. Borben i ratnički, neovisno o tome tko je na drugoj strani.

Zanimljivo, Gojaku je ovo bila treća europska utakmica (Rapid u Zagrebu, West Ham u Londonu i Sevilla) u kojoj je odradio svih 90 minuta. A u cijelom prvenstvu samo je jednom imao punu minutažu. Potpuno nejasno. Dapače, Gojak je u samo pet HNL dvoboja na terenu bio više od jednog poluvremena. Nitko ne tvrdi da je Gojak igrač prevage, da mora igrati svaku utakmicu, ali malo više povjerenja prema 25-godišnjem veznjaku ne bi škodilo...“, navodi se u pojašnjenu gore navedene tvrdnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.