Rakitić zabio Dinamu, ali je onda potezom oduševio Bad Blue Boyse

Potez vrijedan hvale

Rakitić zabio Dinamu, ali je onda potezom oduševio Bad Blue Boyse

Eldar Ganibegović

Sevilla je sinoć u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige s 3:1 savladala zagrebački Dinamo.

Prvi gol na utakmici postigao je Ivan Rakitić iz penala u 13. minuti. Bivši reprezentativac Hrvatske iz poštovanja prema prvaku svoje zemlje nije proslavio ovaj pogodak, a nakon utakmice svojim potezom oduševio je i oko 1700 Bad Blue Boysa koji su bili na utakmici.

Naime, Rakitić se pridružio igračima Dinama poslije utakmice i aplauzom pozdravio vjerne pristalice Dinama koje su stigle na špansko tlo da prate i bodre svoj klub.

Podsjetimo, izjednačenje Dinamu na ovoj utakmici donio je Mislav Oršić pred kraj prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo s prednošću Seville od 3:1, nakon što su Ocampos i Martial postigli dva brza gola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš utakmica na rasporedu je za naredni četvrtak.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi