Lijepe vijesti za Feđu Dudića

Vjetar u leđa Veležu pred derbi protiv Željezničara · Saznajemo

Admin Čaušević

FK Velež je pripremni period završio bez poraza. Međutim, prijateljske utakmice su jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo. 

Posljednju provjeru Rođeni su imali u subotu kada su na svom stadionu u dosta grubom meču odigrali 0:0 protiv Posušja.

Trener Mostaraca Feđa Dudić je nakon toga meča imao razloga za brigu jer su dvojica potencijalnih startera napustila igru već u prvom poluvremenu.

Lijevi bek Slaviša Radović je dobio žestok udarac u koljeno i već na startu meča je izašao s terena i to uz pomoć saigrača.

Nešto kasnije na teren je sjeo i golman Marko Jovičić koji nakon ukazane pomoći također nije mogao nastaviti susret.

Radovac i Jovičić su danas obavili preglede i kako saznajemo na mjestu udarca imaju hematome te njihova povrede nisu ozbiljne prirode.

U utorak će trenirati individualno, dok će prema planovim stručnog štaba Veleža već u srijedu i četvrtak trenirati u punom kapacitetu.

Radović je bio među najboljim igračima Rođenih tokom pripremnog perioda, dok se i Jovčić za kratko vrijeme nametnuo kao dobro rješenje među stativama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom na prikazano do sada njihovo prisustvo protiv Željezničara sigurno predstavlja vjetar u leđa Rođenim koje već na startu očekuje zgusnut raspored.

U petak će Velež biti domaćin Željezničaru od 18 sati. Naredne srijede slijedi prva utakmica Kupa BiH protiv Širokog Brijega, dok prvi vikend u martu donosi neugodno gostovanje Borcu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.