Registrovan makedonski stručnjak

Na Koševo stigle odlične vijesti: Vasoski može voditi ekipu protiv Leotara

Eldar Ganibegović

U petak i za vikend utakmicama 20. kola nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Na stadionu Police u subotu će se sastati domaći Leotar i Sarajevo, a uoči ove utakmice na Koševo su stigle jako lijepe vijesti.

Naime, makedonski stručnjak na klupi FK Sarajevo, Aleksandar Vasoski, moći će s klupe voditi Bordo ekipu u ovoj utakmici, s obzirom na to da je registrovan u Comet (informacioni sistem za evidenciju, te automatizaciju svih procesa u vezi s pripremama, vođenjem i praćenjem takmičenja u BiH).

Prema podacima na Cometu, Vasoskom ugovor sa Sarajevom ističe po isteku ove sezone, a ekipu je preuzeo naslijedivši Gorana Sablića koji je vodio FK Sarajevo u jesenjem dijelu sezone.

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu Sarajevo dočekuje na četvrtoj poziciji s 28 osvojenih bodova, dok je Leotar u zoni ispadanja na 11. poziciji sa 16 bodova, koliko imaju i Posušje i Rudar Prijedor koji su iznad njih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica na Policama počinje u 13 sati, a u istom terminu pratit ćemo i tuzlanski derbi između Tuzla Cityja i Slobode.

Za petak su na rasporedu utakmice Široki Brijeg - Borac i Velež - Željezničar, dok se kolo u zatvara u nedjelju mečevima Radnik - Posušje i Rudar Prijedor - Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.