Knezović dobio četiri godine zatvora, ali oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića

Odluka suda u Splitu

Knezović dobio četiri godine zatvora, ali oslobođen optužbi za ubistvo Vedrana Puljića

Endin Čaušević

Oliver Knezović danas je pravomoćno oslobođen optužbi za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

Županijski sud u Splitu oslobodio je Knezovića za ubistvo Puljića i osuđen je na četiri godine zatvora zbog izazivanja opće opasnih radnji.

Ovo suđenje je počelo još prije sedam godina, a kako pišu hrvatski mediji sud u Splitu jučer je donio i konačnu odluku.

Za mnoge azočaravajuće je da je Knezović oslobođen za ubistvo Puljića i pored toga što je pobjegao iz BiH nakon nemilih scena u Širokom Brijegu pred meč protiv Sarajeva 2009. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je dobio četiri godine zatvora, ali zbog izazivanja opće opasnih radnji, te će morati platiti troškove ovog postupka u iznosu od 119.980 kuna.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Vedrana je ubila policija!
17 0
rocccavela
Oliver Knezovic nije ubio Vedrana. Vedrana je ubila policija. Horde zla su vise puta istaknule to, zasto je to razocaravajuca vijest sad?
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi