Brazilski veznjak potpuno iskreno

Fredu prekipjelo: Nemamo dugoročni plan, kako je Rangnick izabran?

Eldar Ganibegović

Možda ne u najboljem momentu, uoči utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida, Fred je odlučio da otvori dušu i iskreno kaže neke stvari.

Brazilski veznjak kazao je kako Manchester United nema dugoročni plan i istakao da ne razumije da jedan takav klub može imenovati privremenog trenera, što je slučaj s Ralfom Rangnickom koji je naslijedio Ole Gunnara Solksjaera.

"Znam da je u fudbalu važno postići dobre rezultate što je prije moguće, ali je također važno imati dugoročni plan. Malo je loše za nas što ga nemamo", rekao je Fred i nastavio:

"Trenutno se sve vrti oko kratkoročnih ciljeva. Ne znamo kako će biti nakon završetka ove sezone. Radi se o boljem, u fudbalskom smislu, planiranju u klubu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno nije jasno hoće li Rangnick nastaviti kao trener ili će se preseliti na mjesto savjetnika, kako je to i dogovoreno, na kraju sezone. U svakom slučaju, Fred insistira da klupska hijerarhija mora posložiti stvari kako bi se mogli vratiti većim izazovima.

Inače, 28-godišnjak je ove sezone upisao 26 nastupa za Crvene đavole na kojima je postigao tri gola i podijelio saigračima pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.