Foto - EPA

Tolisso napušta klub

Vječno povrijeđeni Francuz tražio nerealne uslove od Bayerna

Midhat Šljivak

Francuski veznjak Corentin Tolisso (27) neće ostati u Bayernu nakon što je pred klub postavio nerealne zahtjeve za produžetak saradnje.

Ovaj 27-godišnjak je od bavarskog velikana za potpis novog ugovora tražio nestvarnih 16 miliona eura godišnje, a to mu naravno Bayern nije želio platiti.

Kada su čuli šta traži ovaj fudbaler, rukovodstvo Bayerna više nije ni razmišljalo o dodatnim pregovorima, te su odustali od Tolissoa.

Tako će francuski veznjak napustiti Minhen po isteku ugovora u junu ove godine. Pregovori o produžetku saradnje nisu bili uspješni nakon pet godina Tolisso će napustiti klub.

Francuz je u Bayern stigao 2017. godine iz Lyona. Plaćen je više od 40 miliona eura, ali je u proteklim godinama često s terena odsustvovao zbog povreda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je odigrao ukupno 115 utakmica za Bavarce i zabio je 21 gol. S njemačkim velikanom je osvojio sve što je mogao.

Ipak, došlo je vrijeme za rastanak i Tolisso će od naredne sezone karijeru nastaviti negdje drugo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.