"Odlazak Neuera Bayernu će najteže pasti"

Felix Magath smatra

"Odlazak Neuera Bayernu će najteže pasti"

E. Škorić

Eventualni odlazak Manuela Neuera iz Bayerna bit će "veći problem" od odlaska Roberta Lewandowskog, smatra bivši trener Felix Magath.

Neuer je u Bayern došao 2011. godine i drži rekord Bundeslige sa 209 utakmica na kojima je sačuvao mrežu, dok je Oliver Kahn, nekadašnja legenda Bayerna, to uspio na 196 utakmica.

Ugovor njemačkog reprezentativca istječe na kraju sljedeće sezone, kada će imati 37 godina, što dovodi do nagađanja o njegovoj budućnosti u momčadi Juliana Nagelsmanna.

Neuer je trenutno odsutan zbog operacije koljena, a baš kada je otišao na operaciju, uslijedio je pad u igri Bayerna i nekoliko slabijih rezultata.

Neuer se vratio laganim treninzima u ponedjeljak, a Magath, koji je bio ranije trener Bayerna, vjeruje da bi odlazak ovog golmana bio teži udarac od eventualnog odlaska Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern i reprezentacija snažno žive od Manuela Neuera", rekao je Magath za Kicker, dodavši: "Marc-Andre ter Stegen može biti jako dobar, ali nema Neuerovu karizmu. Manuel je sreća za njemački nogomet. Bayernu će biti veći problem njegov odlazak nego odlazak najboljeg strijelca Lewandowskog. Najteže će klubu pasti odlazak Neuera, kad god za to dođe vrijeme", ističe Magath.

Neuer je nedavno braneći u pobjedi Bayerna nad Leipzigom ostvario još jedan rekord jer je to bila njegova 310. bundesligaška pobjeda, dok je njih 77 ostvario na golu Schalkea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Mozda sad trenutno nemaju dobru zamjenu za Neuera ali nije tesko pronaci dobrog golmana. Ipak je to Bayern i svi bi htjeli igrati za Bayern
2 1
King_Kenny
...valjda ce se naci zamjena u nekoj od tolikih filijala u Bayernligi,pa i on je uzet iz filijale Schalke 04...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi