Široki Brijeg dočekuje Borac

Ivanković: Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre

Endin Čaušević

Premijer liga se konačno nastavlja nakon više od dva mjeseca pauze.

Na rasporedu su mečevi 25. kola, a već sutra će ljubitelji bh. fudbala imati priliku da prate dva derbija.

Drugi dio sezone otvaraju Široki Brijeg i Borac koji se sutra od 16 sati sastaju na Pecari, a dva sata kasnije u Mostaru se igra derbi između Veleža i Željezničara.

Sigurno je da nas očekuju dva izuzetno zanimljiva susreta, te ćemo nakon pauze koja je trajala više od dva mjeseca konačno moći da uživamo u premijerligaškom fudbalu.

Pred sutrašnji meč protiv Borca danas je na Peceri održana press konferencija Širokog Brijega, a prisutnim medijima se obratio trener domaće ekipe Jure Ivanković.

"Imali smo sitnih problema s ozljedama i neplaniranih odlazaka, tako da smo proteklo razdoblje sedmotjednih priprema pokušali iskoristiti kako bi se uigrali za izazove koji su pred nama. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali na nove zahtjeve u igri", rekao je Ivanković i dodao.

"Uvijek su prve natjecateljske utakmice nepredvidive i bitno drugačije u odnosu na pripremne u kojima nema velikog psihološkog opterećenja. Uz fizičku, tehničku i taktičku, radili smo i na mentalnoj pripremi momčadi. Spremni smo za derbi".

"Borac je najopasniji u prekidima i tranziciji. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, iako neće biti toliko izraženo zbog nedostatka publike, Pecara je naša kuća, naš dom. Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji bio je i kapiten ovog tima Božo Musa koji je poručio da on i saigrači nestrpljivo očekuju nastavak sezone.

"Odradili smo kvalitetne pripreme i nadograđivali neke stvari u odnosu na jesen. Uvjeren sam kako možemo s tri boda otvoriti proljeće. Poštujemo i pojedinačnu i momčadsku kvalitetu Borca, ali učinit ćemo sve da sutra ne bude njihov dan".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.