Plavi zainteresovani za iskusnog napadača

FK Željezničar želi dovesti Marka Obradovića? · Saznajemo

Edmir Škorić

Marko Obradović već se neko vrijeme povezuje sa klubovima iz Premijer lige BiH.

Sjajni napadač (30) imao je zavidnu karijeru, a ljubitelji bh. fudbala pamte ga najviše po dobrim izdanjima u dresu Radnika iz Bijeljine s kojim je osvojio Kup. Ponikao je u Zemunu, gradio karijeru u juniorima Partizana, a do dolaska u Bijeljinu nastupao u Belgiji.

Nakon dobrih igara u dresu Radnika otisnuo se na istok, igrao za Aktohbe, Enisey, Torpedo, Okzhetpes, a posljednji angažman imao je u Neftčiju u Uzbekistanu.

Od početka godine je slobodan igrač i vaga ponude. Imao je, saznajemo, dobre financijske ponude nekih istočnih timova, ali odlučio je da ne igra u manje ambicioznim timovima i stoga ne isključuje povratak u BiH.

Povezivao se s Veležom i Radnikom te Slobodom, koju trenira njegov nekadašnji saigrač i prijatelj Mladen Žižović, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, sada se nalazi na meti Željezničara.

Plavi žele iskusnog napadača, rješenje vide u Obradoviću, ali još uvijek nema konkretnih pregovora, iako postoji interes.

U narednim danima moglo bi doći do intenzivnih pregovora, ukoliko se poklope ambicije jedne i druge strane, a sam financijski aspekt, saznajemo, nije od ključnog značaja jer je srbijanski golgeter željan da igra u ambicioznom timu koji će mu omogućiti da uživa u onome što najviše voli - fudbalu i strasti koje sa sobom nose pune tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obradović je u Premijer ligi BiH ukupno odigrao 116 utakmica i ima 41 pogodak uz 13 asistencija. Kao član Radnika je igrajući kup mečeve u 12 nastupa postigao sedam pogodaka.

Nema nikakve sumnje da bi bio pravo pojačanje za tim s Grbavice, a hoće li se to i dogoditi, ostaje da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.