Velež, Mulalić, Željezničar... Više ništa isto nije

Stari rivali se sastaju u petak

Velež, Mulalić, Željezničar... Više ništa isto nije

Admin Čaušević

Proljetni dio Premijer lige odmah donosi poslasticu i duel starih rivala. Duel na kojem će izostati ono što ga i krasi, a to je velika lojalnost navijača.

U petak od 18 sati na stadionu Rođeni Velež dočekuje Željezničar. Bez publike. Mostarci još uvijek odrađuju kaznu te će tribine biti zatvorene za gledatelje.

Već u startu veliki hendikep. Navijači mostarskih Crvenih i sarajevskih Plavih su se sigurno zaželjeli voljenih klubova, ali u petak će utakmicu morati pratiti ispred tv ekrana pa atmosfera sigurno neće biti kao inače.

Bit će to prvi takmičarski meč Edisa Mulalića na klupi Željezničara u povratničkom mandatu. Svoj prethodni duel na klupi višestrukog prvaka BiH i gostovanje Veležu pamti po dobrom.

Bilo je to 5. marta 2016. godine. Plavi su slavili sa 0:1. Zabio je Samir Bekrić iz penala. Međutim, realnost je da kada su u pitanju ova dva kluba više ništa nije kao što je bio tada slučaj.

Stadion na kojem se igrala utakmica je u međuvremenu postao znajačno moderniji. Napravljena je nova tribina, promijenjene stolice, usavršena centralna tribina, postavljen novi semafori, instalirani reflektori i obavljeno dosta sitnih radova.

Oglasi

Velež je tada bio na dnu Premijer lige, te sezone su Rođeni i ispali u niži rang, dok su danas na zdravim nogama. Nalaze se u grupi najorganizovanijih i najstabilnijih u BiH kako u sportskom tako i administrativnom segmentu.

Kod Željezničara se situacija okrenula. Sarajlije su tada imale zaista odličan tim. Klub je bio poprilično stabilan u svim segmentima što trenutno baš i nije slučaj. Velikan s Grbavice još uvijek prolazi kroz period tranzicije i traži izlaz iz finansijske krize koja traje već neko vrijeme.

Sigurno je da se i Mulalić promijenio kao trener. Sada je mnogo iskusniji nakon što je radio u nekoliko klubova u Crnoj Gori te u Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Kalio se i skupljao neophodno iskustvo da započne novu eru u voljenom klubu.

Za Velež su tada igrali Bobić, Jakirovićć, Jazvin, Lukomirak, Količić, Kodro, Serdarević, Isić, Alikadić, Ćemalović, Demić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je nastupio u sljedećem sastavu: Kjosevski, Stanić, Kosorić, Bogičević, S. Stevanović, Zolotić, Blagojević, Faria, Bekrić, M. Stevanović i Lendrić.

Dakle od svih igrača samo su dvojica u istom timu baš kao i prije šest godina. To su Aleksandar Kosorić i Samir Bekrić koji namjeravaju karijeru i završiti na Grbavici.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Jako Rođeni,po Pobjedu
13 7
Zaccheroni
Stari rivali i nadam se ljepotici na areni rođeni. FORZA VELEZ
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi