Raskid ugovora u Titovoj 38

FK Sarajevo potvrdio odlazak Matthiasa Fanima uz "otrovnu strijelicu" prema Englezu · Zvanično

Admin Čaušević

Stigla je i zvanična potvrda da Matthias Fanimo više neće igrati za FK Sarajevo.

SportSport.ba je ranije tokom dana najavio da su Fanimo i Bordo klub raskinuli ugovor, a nekoliko sati kasnije to je i službeno potvrđeno.

U kratkom saopštenju iz Titove 38b prema brzonogom Englezu su poslali i "otrovnu strijelicu" s porukom da se nedisciplina i nepoštivanje ugovoranih obaveza neće nikom tolerirati.

"Odlukom Upravnog odbora Fudbalski klub Sarajevo danas je sporazumno raskinut ugovor sa Matthiasom Fanimom. Nakon obavljenih razgovora između Kluba i igrača zaključeno je da daljnja saradnja nije moguća.

'Klub i njegove vrijednosti su iznad svakog pojedinca, a nedisciplina i nepoštivanje ugovornih obaveza neće se tolerirati nikome. Uporan rad, iskrenost i preuzimanje odgovornosti neke su od ključnih vrijednosti koje njegujemo i želimo igrače koji to razumiju i demonstriraju i na terenu i van njega', ističu iz Uprave Kluba.

Kao što je poznato, Matthias Fanimo se u proteklom periodu nije odazvao na prozivku prvog tima. Svojim izostankom s priprema prvog tima, nije ispunio svoj dio ugovornih obaveza prema Klubu.

U prethodnih godinu i pol, Fanimo je za FK Sarajevo odigrao 47 utakmica i bio je dio ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/21.

Fudbalski klub Sarajevo Matthiasu Fanimu želi uspjeh u daljem nastavku karijere", poručili su iz višestrukog prvaka BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.