Matthias Fanimo više nije igrač FK Sarajevo?

Englez i Bordo klub raskinuli ugovor

Matthias Fanimo više nije igrač FK Sarajevo? · Saznajemo

Admin Čaušević

Matthias Fanimo više neće nositi dres FK Sarajevo, saznaje SportSport.ba.

Fanimo se nije pojavio na početku priprema Bordo tima, ali je u bh. prijestolnicu doputovao prije desetak dana i od tada je trenirao individualno u kampu u Butmiru.

Očekivalo se da brzonogi Englez, stručni štab i klupsko rukovodstvo u tom periodu izglade odnose što na kraju nije bio slučaj.

Kako SportSport.ba u popodnevnim satima došlo je do raskida ugovora između FK Sarajevo i Fanima.

Preostalo je da Bordo klub i zvanično potvrdi da je okončana Fanimova igračka avantura na stadionu Asim Ferhatović Hase, ali već sada je sigurno da ovaj 28-godišnjak više neće nastupati za višestrukog prvaka BiH.

Sjajni krilni fudbaler je u svojoj prvoj sezoni u bordo dresu bio zaista fantastičan sa postignutih 13 golova u svim takmičenjima, očekivalo se da u tekućoj takmičarskoj godini 2021/22 postane nosilac igre Sarajeva, što se ipak nije desilo.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Jesenas je bio nezadovoljan svojim statusom u timu. Naglo se razbolio pred meč s Rudar Prijedorom i to kada je saznao da nije u startnih 11. Od tada je praktično prekrižen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu su obje strane pokušale pronaći zajednički jezik. Takav epilog je izostao pa je brzonogi ofanzivac na kraju raskinuo ugovor s s FK Sarajevo te je sada slobodan u izboru nove sredine.

Ove sezone je skupio 10 nastupa u svim takmičenjima uz dva postignuta gola. Tokom januarskog prijelaznog roka na stolu je imao nekliko ponuda, ali je transfer izostao. Sada će ipak morati tražiti novi klub.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Mislim da će Azmir Husić brzinski reagovati i kupiti ovog jako kvalitetnog igrača, iskreno se nadam je Tuzla City traži titulu koja je dostupna ukoliko prvenstvo bude regularno ( savez i sudije neodluče prvaka).
1 8
user1632694594
RajvoSa iznad ovakvih supaka
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti