Novi val kritika

Ponajbolji golman svijeta gubi kontrolu: "Ti radi svoj posao, a ja ću svoj"

Edmir Škorić

Marc Andre ter Stegen ne podnosi lako kritike koje su sve češće kada su njegovi nastupi u pitanju.

Barcelona je sinoć u Napulju slavila s 4:2 protiv Napolija u uzvratu play-offa Evropske lige i tako se plasirala dalje. Strijelci za Katalonce bili su Jordi Alba, Frenkie de Jong, Gerard Pique i Pierre-Emerick Aubameyang.

Napoli je zabio dva gola, prvo Insigne s penala u 23. minuti i Politano u 87. minuti. Što se tiče gola Insignea, došao je s bijele tačke, a najstrožu kaznu skrivio je Ter Stegen. Njemački golman ponovo je bio neoprezan i ponovo ga kritikuju.

"Ljudi uvijek misle da sve znaju najbolje. Siguran sam da oni znaju više od mene. Uvijek se trudim da dam sve od sebe. Da sam u tako lošoj formi, ne bi ni branio. Ponekad griješim, ali ovo je nogomet", rekao je Ter Stegen, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledam svoje utakmice i znam gdje pravim pogreške, no uvijek pokušavam pomoći ekipi i na svaki mogući način. Vi novinari ste se jako trudili zadnjih dana da palite vatru oko mene. To je tvoj posao, razumijem, ali smiren sam i znam da sve radim kako treba. Ti radi svoj posao, a ja ću svoj".

Statistike zaista nisu na strani Nijemca, jer je evidentno da je daleko ispod trenutno najboljih golmana u La Ligi, a njegov broj odbrana uveliko je smanjen u odnosu na sezone 2017/18 i 2018/19.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.