Barcina zvijer je brzinom kao Ferrari bez ograničenja, a snagom poput nedodirljivog snagatora

Totalna dominacija protiv Napolija

Barcina zvijer je brzinom kao Ferrari bez ograničenja, a snagom poput nedodirljivog snagatora

A. Čaušević

Barcelona postaje ono što Xavi želi. Katalonci su na dva uzastopna gostovanja postigli osam golova i to ne protiv bezazlenih protivnika. 

U La Ligi je sa 1:4 pobijeđena Valencija, dok je u četvrtak navečer u revanš susretu 1/16 finala Europa lige sa 2:4 savladan Napoli.

Iako nije postigao gol fudbaler koji je obilježio meč na stadionu Diego Armando Maradona je bio definitivno Adama Traore.

Traore je još jednom demonstrirao svoju fizičku superiornost te igrači Napolija za njega nisu imali rješenja.

Kontrola lopte, brzina, driblinzi, fizički otpor. Karakteristike su na na kojim Traoreu mogu pozavidjeti mnogi igrači današnjice.

Sjajni krilni fudbaler ja asitirao za prvi i posljednji Barcin gol i bio je fudbaler na kojem se bazirala većina Barceloninih ofanzivnih akcija.

Oglasi

Traore se u januaru vratio u Barcelonu nakon nekoliko godina u Engleskoj gdje je značajno napredovao u svim segmetnima igre.

Dolazak ovog 26-godišnjaka predstavlja pravo osvježenje na Nou Campu. Sa četiri asistencije na pet golova jedan je od najzaslužnijih za najavu Barcine renesanse.

Španski mediji su po povratku Traorea u Barcelonu otkrili neke od njegovih tajni uspjeha. Već godinama ima striktan raspored od kojeg ne želi da odustane jer je dao odlične rezultate.
Uopšte ne provodi toliko vremena u teretani kao što mnogi misle već jednostavno poštuje raspored treninga i ishrane koji mnogi baš i ne mogu da izdržen.

Brzonogi fudbaler već godinama trenira dva puta dnevno od ponedjeljka do četvrtka. Odradi s ekipom trening ujutro, a poslijepodne trenira sam po posebnom programu. U petak odradi trening s ekipom, a potom se priprema za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treninge koje obavlja sam su većinom bazirani na vježbma snage i prevencijama od povreda. No, pored treninga ogromnu ulogu u svemu tome igra i ishrana i dijeta koju poštuje već godinama.

Itekako pazi šta jede i u kojoj količini, a jedno vrijeme je čak razmišljao da postane vegeterijanac, ali je shvatio da mu crveno meso daje proteine bez kojih ne može, ali i dosta drugih stvari.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

aladd0n
presmjesan lik...ispodprosjecna camuga
2 5
Mostarac94
5 tekma 0 golova a napadac idemo dalje
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi