Gosti slavili sa 3:1

Rijeka "zaledila" Hajduk na Poljudu!

Endin Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su u gostima pobijedili Hajduk sa 3:1 u derbiju 25. kola HNL-a.

Navijači Hajduka su s velikom euforijom dočekali derbi protiv Rijeke i nadali su se pobjedi s kojom bi ostali u samom vrhu tabele, ali su ih gosti uspjeli šokirati s tri boda napustiti Poljud.

Rijeka je odigrala odlično u prvom poluvremenu u kojem su igrači Hajduka izgledali dosta bezidejno na terenu.

Gosti s Rujevice do prednosti su došli u 17. minuti kada je Krešić bio asistent, a mrežu Hajduka zatresao je Josip Drmić za 1:0.

Rijeka je do drugog gola stigla u 33. minuti. Ovaj put gol za goste zabio je Vučkić koji je pogodio za 2:0 i veliku prednost Rijeke.

Hajduk je u drugom dijelu bacio sve karte u napad. Nadu navijačima splitskog kluba vratio je Marko Livaja koji je u 69. minuti smanjio na 2:1 i činilo se tada da bi Hajduk mogao barem da dođe do boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, u samom finišu meča Rijeka je riješila pitanje pobjednika. Gosti su u 86. minuti stavili tačku na ovaj meč kada je Krešić pogodio za konačnih 3:1 i tako donio velika tri boda svom timu.

Rijeka je sada prestigla Hajduk na tabeli i treća je sa 49 bodova, dok je klub s Poljuda na četvrtoj poziciji sa dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.